LEVEN IS BEWEGEN

MILLY OBDEIJN

Most of what we do is neither conscious nor volitional. Until we become aware of what drives us, be it thoughts, emotions or body dispositions, we are powerless to change. The body takes a shape before the mind consciously identifies a thought or feeling. Our physical being is the most direct point of intervention. — Janet Crawford, neuroscientist

Achtergrond en methodiek

Mijn werk is gebaseerd op mijn theaterachtergrond en Somatic Movement Coaching. Door je vragen en problemen te benaderen vanuit deze voor velen volkomen andere invalshoek: je lichaam, je stem en je ruimtebewustzijn, kan snel verrassend veel inzicht worden verkregen. Practische, goed toepasbare oefeneningen verstevigen je zelfvertrouwen, geven nieuwe energie en verhogen je effectiviteit. Met gelijkgestemde collega's uit de podiumkunsten heb ik door de jaren heen methodes ontwikkeld om communicatie en expressie naar een hoger niveau te tillen. Mijn opleiding tot Somatic Movement Coach leerde me te werken met de intelligentie van het lichaam. We gebruiken vaak maar een klein deel van ons potentieel. Leren waarnemen voorbij je geconditioneerde zelfbeeld, gewoontes en patronen in denken, bewegen, leven, helpen om jezelf op een dieper niveau te leren kennen. Ook stress is een factor van belang. De hoge werkdruk, voortdurende reorganisaties, willen exceleren op de werkvloer en in het persoonlijke leven, kunnen ons veel druk en stress opleveren. Onze overlevingsmechanismes nemen het over en we zijn niet meer zo “vrij” in onze reacties. Het leren herkennen van je somatische reacties en het lichaam trainen om stevig ‘gecentreerd’ te zijn helpt om je gedrag te veranderen, professioneler te reageren, makkelijker contact te maken, je creativiteit vrij te maken en je persoonlijke presence te vergroten.
Door mijn samenwerking met de Rotterdam School of Management blijf ik op de hoogte van nieuwe wetenschappelijke inzichten rond nonverbale communicatie.  Onderzoek toont b.v. aan dat houding en beweging (ook van het gezicht) neuro-endocrine en gedrags-veranderingen bewerkstelligen.